Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Γλυκά!

   Γεία σας!Μιας και το καλοκαίρι όλοι θέλουμε κάτι γλυκό,αποφάσισα να ανεβάσω μερικές συνταγές που βρήκα στο site www.argiro.gr.Ποίος ξέρει;Ίσως φτιάξω και εγώ καμία!Λοιπόν αρχίζουμε!


Συνταγή 1-Τάρτα με σοκολάτα και φράουλες
   
Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμη τάρτας
  • 300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρηζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φράουλες για το γαρνίρισμα
  • άχνη και κακάο για το πασπάλισμα










Εκτέλεση
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση διάμετρο 23 εκ. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να ασπρίσουν και να αφρατέψουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα, τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτας. Γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα σοκολάτας. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30΄ μέχρι να στέκεται η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε την τάρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα. πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά



Συνταγή 2-Πλούσιο smoothie γιαουτιού

Υλικά
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.)γιαούρτι με γεύση φρούτων
  • 1½ φλ. τσαγιού παγωμένα ή κατεψυγμένα φρούτα (φράουλες, ροδάκινα κ.λπ.)




Εκτέλεση
Μπορείτε από το πρωί να πλύνετε τα φρούτα της αρεσκείας του παιδιού σας και να τα βάλετε στην κατάψυξη να παγώσουν (π.χ. φράουλες και ροδάκινα είναι τέλειος συνδυασμός). Τα παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες εκτός αν χρησιμοποιήσετε εξ αρχής κατεψυγμένα φρούτα που τα βρίσκετε πλέον σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να κρεμώσει (λίγα δευτερόλεπτα). Τότε προσθέτουμε τα παγωμένα φρούτα και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα.

Μοιράζουμε αμέσως σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε.

μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 125 λεπτά



Συνταγή 3-Pancakes




Υλικά
  • 1½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1¼ κούπας γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο







Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15΄.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.

Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι και βούτυρο ή γιαούρτι, µέλι και φρούτα.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

Συνταγή 4-Κωστάντζες με κεράσια

Υλικά
  • 1 συσκευασία (100 γραμμ.)φρουί ζελέ με γεύση κεράσι
  • 250 ml βραστό νερό
  • 250 ml κρύο νερό
  • 1 κεσέ (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια






Εκτέλεση
Διαλύουµε το ζελέ στο βραστό νερό κι ανακατεύουµε καλά να λιώσει. Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουµε καλά. Παγώνουµε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και να κάνει σώµα. 

Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται, αδειάζουµε το µισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάµε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.

Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα κι ανακατεύουµε µε κουτάλα. Ισοµοιράζουµε το µείγµα σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει καλά για 3 ώρες.

Επιπλέον χρόνος παγώµατος

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά


Συνταγή 5-Μους Σουφλέ παιχνίδι για δύο


Υλικά
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αυγά





Εκτέλεση
Με λίγο βούτυρο από αυτό της συνταγής βουτυρώνουμε δύο σκεύη για σουφλέ (ramecin). Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Όταν λιώσουν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί.

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γυαλίσει και να γίνει σατινέ.

Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 7΄. Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη ή κρέμα σαντιγί.


SugarPinkSunFlower

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου