Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αναμνήσεις από την πόλη του φωτός


   Εν αρχή το φως. Την στιγμή που το παριζιάνικο φως θα σε λούσει και θα σε βοηθήσει να δεις τις ομορφιές της πόλης θα νιώσεις πως πέρασες σε έναν άλλο κόσμο . Έναν κόσμο από τα όνειρα σου, όπου πάντα ήθελες να πας και τώρα που έφτασες σου φαίνεται τόσο υπέροχα που φοβάσαι πως όλα θα χαθούν από στιγμή σε στιγμή. Τουλάχιστον έτσι αισθάνθηκα εγώ όταν κατέβηκα στο αεροδρόμιο του Σαν ντε Γκωλ.


   Στην πρώτη μου βόλτα μου βρισκόμουν σε μια κατάσταση έκστασης. Η κλωστή που διαχωρίζει το παρελθόν από το παρόν στο μυαλό μου έγινε τόσο λεπτή σχεδόν έσπασε. Με τα νεοκλασικά κτίρια μπροστά μου δεν ήταν δύσκολο να αφήσω την φαντασία μου να πιστέψει πως οι Παριζιάνοι ήταν ντυμένοι με ρούχα του 18ου αιώνα και αντί για αυτοκίνητα άμαξες κυκλοφορούσαν παντού. Αν και περιπλανήθηκα πολλές φορές ακόμα στα σοκάκια του Παρισιού η εντύπωση πως ζω σε παραμύθι βρίσκονταν ακόμα εκεί.


   Οι μέρες στο γαλλικό έδαφος μπορούν να χαρακτηριστούν ως κάποιες από τις καλύτερες της ζωής μου. Ξεχειλίζουν από έντονες εμπειρίες. Αν όμως έπρεπε να απομονώσω μία θα έλεγα τις Βερσαλλίες. Ο ρομαντισμός και η χλιδή που κυριαρχούν στο παλάτι με έκαναν να νιώσω πως ήταν το φυσικό μου περιβάλλον. Οι κήποι μπορούν να παρομοιαστούν με έναν παράδεισο, όπου Θεός είναι ο βασιλιάς και άγγελοι οι υπηρέτες και οι κυρίες των τιμών. Θα πρέπει να πω πως αν δεν επισκεφτείς τις Βερσαλλίες δεν μπορείς να καταλάβεις πως βρίσκεσαι στη Γαλλία.


   Στο τέλος έφυγα πιστεύοντας αυτό που πίστευα από την αρχή. Πως το Παρίσι είναι το πιο κατάλληλο μέρος για πλάσματα ονειροπόλα και ρομαντικά όπως εγώ!!!!!!


   Αυτό το κείμενο το έγραψα πριν από 4 μήνες,όταν γύρισα από την πενθήμερη στο Παρίσι.Χρειάζεται να πω πως δεν έχω αλλάξει γνώμη;Ήταν ίσως,η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου.Θα ανεβάσω εδώ,μερικές φωτογραφίες που τράβηξα.Συγγνώμη που δεν είναι αρκετά καλές αλλά της τράβηξα με κινητό!

   Αυτή την τράβηξα από το αεροπλάνο!


















 

3 σχόλια: