Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Βιβλίο της εβδομάδας-Η Χώρα μέσα από τον καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί του Λιούις Κάρολ


   Γεια σας!Αυτή τη βδομάδα η παρουσίαση βιβλίου γίνεται την τελευταία στιγμή και μάλλον παρατηρήσατε πως οι αναρτήσεις μου μειώθηκαν.Δυστηχώς,όχι μόνο δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο(εξ'αιτίας αυτού του κτηρίου που ονομάζουμε σχολείο και λατρεύω να μισώ)αλλά και επειδή δεν είχα και πολλή εμπνεύση.Έγραψα βέβαια ένα κείμενο(σε χαρτί)για το οποίο είμαι σε debate με τον εαυτό μου για το αν πρέπει να ανεβάσω ή όχι.Δεν νομίζω,καθώς ήμουν στα πρόθυρα νευρικής κατάρευσης όταν το έγραψα αλλά....Τέλος πάντων,ξέφυγα,θα σας μιλήσω για τη Χώρα του καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί του Λίους Κάρολ.

   Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο του πρωταγωνίστρια είναι η μικρή και περίεργη Αλίκη,που ακολούθησε τον άσπρο κούνελο και έπεσε στην κουνελότρυπα.Αυτή τη φορά,παίζοντας με τα γατάκια της ανακαλύπτει πως πίσω από τον καθρέφτη  υπάρχει ένας άλλος περίεργος κόσμος και αποφασίζει να τον εξερεύνησει.Καθώς συναντά διάφορα αλλόκοτα πλάσματα,στον δρόμο της βρίσκεται μία κόκκινη βασίλισσα και από εκεί μαθαίνει πως παίζεται μία τεράστια παρτίδα σκάκι.Η Αλίκη ρωτάει πως μπορεί να γίνει και αυτή βασίλισσα και αποφασίζεται να αρχίσει σαν πίονι και όταν φτάσει στο όγδοο τετράγωνο να αλλάξει.Καθώς περνάει τα τετράγωνα συναντά και άλλα πιόνια και κάθε λογής πλάσματα.Το τέλος;Θα σας αφήσω να το βρείτε μόνη σας.

   Αν και όταν αρχίσετε να το διαβάζετε θα νομίζετε πως το έγραψε κάποιος τρελός ή,έστω,υπό την επήρεια ουσιών αν το ψάξετε θα εκπλαγείτε ευχάριστα.Όχι μόνο έχει κρυμμένο ένα σκακιστικό γρύφο(τον οποίο είμαι πολύ κοντά να λύσω) αλλά και διάφορα λογοπαίχνιδια και μαθηματικά  προβλήματα διάσπαρτα.Πάντως,η αλήθεια είναι πως έστω και μία στιγμή θα συσπαστούν τα χαρακτηριστικά σας καθώς αναρωτιέστε τι στο καλό πήγαινε λάθος με τον Κάρολ.Πολύ ευχάριστο,αν είστε οπαδός του σκακιού και των γρίφων.
 

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω διαβάσει ποτέ την αυθεντική έκδοση της Αλίκης... Νομίζω πως θα πρέπει να το επισπεύσω :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως η Virgilia, ούτε εγώ έχω διαβάσει την Αλίκη, την οφίσιαλ τουλάχιστον. Θα διαάσω και τη Χώρα των Θαυμάτων και αυτό με τον Καθρέφτη C=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι πως το στυλ γραφής θυμίζει παιδικό βιβλίο αλλά εμένα τουλάχιστον μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή