Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δικαιολογίες για να χάσεις το πρώτο 6ώρο μάθημα ή η αλλιώς η ιστορία μιας κατάληψης


   Και σήμερα είχαμε το πρώτο εξάωρο της σχολικής χρονιάς.Καταφέραμε να το κάνουμε;Όοοχιιιι!Γιατί;Επειδή στα ελληνικά σχολεία λατρεύουμε να βαριόμαστε και να την βγάζουμε όλη την ημέρα αραχτοί.Όπως καταλάβατε λοιπόν σήμερα είχαμε κατάληψη.Και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου.Γιατί;
 
   Πρώτα από όλα,δεν είχαν πειστικά επιχειρήματα.Εντάξει,υποτίθεται πως το κάνανε για τα βιβλία και τους καθηγητές τα οποία απουσιάζουν αλλά γι'αυτό δεν φταίει το σχολείο!Και για τους χαλασμένους ανεμιστήρες;Ποίος τους ανοιγόκλεινε πέρυσι και χάλασαν;Ε;Με ενοχλεί να βρίσκουν τόσο γελοίες δικαιολογίες για να χάσουν μάθημα.Θέλω να πω,αφού θα κάνεις κάτι,κάνε το σωστά τουλάχιστον!

   Τώρα θα μου πείτε"Οκ,πάντα αυτό γίνεται.Δεν θυμάσαι την κατάληψη της τυρόπιτας(κατάληψη που κράτησε 2 βδομάδες για το γεγονός ότι οι τυρόπιτες ήταν στρογγυλές και όχι μισοφέγγαρο);Δεν χαίρεσαι που έχασες μάθημα;".Και εδώ φτάνουμε,αγαπητέ αναγνώστη σε ένα άλλο θέμα.Ναι,θα μου άρεσε να χάνω μάθημα αν δεν είχα όλους αυτούς να ουρλιάζουν και να κάνουν βλακείες.Και να είμαι έτοιμη να λυποθημήσω....Πάλι καλά που με τράβηξε έξω ο Νίκος γιατί εγώ τα είχα χάσει.Στην Αθήνα,όταν συνέβαινε κατάληψη εμείς δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα και απλά γυρνούσαμε στα σπίτια μας.Εδώ όμως μας έχωσαν μες στο προαύλιο,φώναζαν,πετούσαν δυναμητάκια και δεν μπορούσαμε να φύγουμε από κάποια φάση και μετά!Πάλι καλά,εγώ πρόλαβα να βγω και ήρθε κάποιος να με πάρει.Τα άλλα παιδιά όμως;

  Το χειρότερο βέβαια είναι πως οι μεγαλύτεροι το έπαιζαν μάγκες και μας φώναζαν να μπούμε μέσα με πολύ αγενή τρόπο.Οι άξεστοι!Δεν καταλάβαιναν πως δεν ήμουν καλά;Έπρεπε να με κάνουν ακόμα χειρότερα;Τι να πω.Κυκλοφορούν και γουρούνια....Αυτά λοιπόν.Χάρηκα που ξέσπασα!

4 σχόλια:

  1. Βασικά(αν θες λές),πού μένεις;
    Εδώ που μένω(Άρτα),αν θες μπαίνεις μέσα, αν δε θες δε μπαίνεις.
    Να σου πω κάτι; Εγώ είμαι υπερ της γόνιμης κατάληψης. Καθηγητές στην κατεύθυνση τόλμησαν να μας πουν πως αν δεν έχουμε τα βιβλία να πάμε να τα αγοράσουμε για να τα φέρουμε στο σχολείο. Ε όχι ρε φίλε! Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν ΔΩΡΕΑΝ παιδεία.
    Κατά τοις άλλοις, όταν υπάρχει κατάληψη σαν αυτή που περιγράφεις είμαι παντελώς κατά.
    Τα λέμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ μένω Ηράκλειο Κρήτης.
    Και εγώ είμαι υπέρ της γόνιμης κατάληψης.Για τα βιβλία θα είχαν δίκιο αν δεν μας είχε πει χίλιες φορές ο διευθυντής να μην τα αγοράσουμε και αν δεν προσπαθούσε μας πρότεινε να μας έδινε τις πρώτες 3ο σελίδες σε φωτοτυπίες.Οπότε δεν νομίζω πως είχαν δίκιο,τουλάχιστον ας το συζητούσαν πρώτα.
    Η αλήθεια είναι πως αυτό ούτε κατάληψη δεν αξίζει να το πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ, που είμαι από Αθήνα, πιστεύω πως δυστυχώς αυτά τα παιδιά που την διοργανώνουν, με όσο ζήλο κι αν υπερασπίζονται τα αιτήματα τους (αν αυτά είναι σοβαρά), στο τέλος καταλήγουν να κάνουν την κατάληψη για τα χαρτιά και το τάβλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία και άλλη από Αθήνα!Και εγώ εκεί έμενα πριν λίγο καιρό!
    Η αλήθεια είναι πως λίγο πολύ όλοι το έχουν στο μυαλό τους από την αρχή και είναι λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή