Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Βιβλίο της εβδομάδας-Οχτώ της Katherine Neville

   Γεία σας και πάλι!Αυτή είναι  πρώτη κριτική βιβλίου που γράφω οπότε παρακαλώ να είστε επιείκης μαζί μου.
  Το βιβλίο αυτής της εβδομάδας είναι ένα από τα αγαπημένα μου.Θεωρείται παγκόσμιο best seller και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα βιβλία των εποχών.Ο λόγος για το Οχτώ της Katherine Neville.
   Το βιβλίο μας ξετυλίγει ταυτόχρονα δύο διαφορετικές ιστορίες,πηγαίνοντας μας μία στον 18ο αιώνα με την Μιρέιγ,μία Γαλλίδα μοναχή και μία στο 1973 με την Κατ Βέλις,ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Και οι δύο βρίσκονται μπλεγμένες σε ένα παιχνίδι πολύ επικίνδυνο,ψάχνοντας τα κομμάτια του θρυλικού σκακιού του Μονγκλάν,το οποίο κρύβει μία μυστική φόρμουλα η οποία δίνει απίστευτη δύναμη και δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια.Η κάθεμια αντιμετωπίζει τις δικές τις περιπέτειες και κινδύνους ώστε να βγουν νικήτριες στο Παιχνίδι.
   Αν και το βιβλίο είναι σχετικά μεγάλο (766 σελίδες) σε κρατάει  με τη γρήγορη και  ενδιαφέρουσα πλοκή του και τις κάμποσες ανατροπές.Αξίζει να το τελειώσει κανείς ειδικά αν τον ενδιαφέρει η ιστορία της Γαλλικής επανάστασης ή το σκάκι.Ενα υπέροχο και καλογραμμένο βιβλίο,τέλειο για καλοκαίρι.



ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Μετά το διάβασμα του Οχτώ μπορεί να έχετε αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για το σκάκι ή/και να έχετε αποκτήσει μαύρους κύκλους από τα ξενύχτια για να το τελειώσετε!




SugarPinkSunFlower

1 σχόλιο: