Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Thinking is the greatest torture in the world

 

   Έχετε δοκιμάσει ποτέ να ανάψετε φωτιά μέσα σε ένα σπίτι λουσμένο στη βενζίνη.Λογικά όχι.Ξέρετε όμως τι θα συμβεί αν το κάνετε σωστά;Η απόλυτη καταστροφή...Σε περίπου τέτοια κατάσταση βρίσκεται το μυαλό μου τον τελευταίο καιρό.Και έχω βρει ποίος έβαλε την φωτιά.Για όλα φταίει ένα anime,και πιο συγκεκριμένα ένας χαρακτήρας.O Kaworu nagisa.

   Εντάξει,από τη στιγμή που εμφανίστηκε είχε έναν περίεργο αέρα και καταλάβαινες πως κάτι έτρεχε μαζί του.Πως θα ήταν κάποιος σημαντικός.Θέλω να πω,στο anime,το βρήκε ο Shinj δίπλα στην θάλασσα,πάνω σε ένα βράχο(όλα γύρω τους συντρίμμια εν τω μεταξύ),να σφυρίζει την ωδή στη χαρά του Μπετόβεν.Και στο manga,τον βρήκε πάλι μέσα σε ερείπια,να παίζει σε ένα πιάνο την ίδια μελωδία.Οκ,φάνηκε πως ήταν ιδιαίτερος,με τέτοιο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να είναι ο γιος του περιπτερά.Αλλά ποιος το περίμενε να με επηρεάσει τόσο πολύ;

   Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να αναφέρω είναι η σκηνή με το γατάκι.Λίγο αφού συστήνεται στον Shinji βλέπει ένα γατάκι που τον ακολουθούσε,το οποίο διώχνει ο Shinji καθώς δεν μπορεί να το φροντίσει.Εκείνη τη στιγμή,o Kaworu,πήρε το γατάκι στα χέρια του με απόλυτη φυσικότητα και το έπνιξε....Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό,εξήγησε πως πού απλά,το θεώρησε καλύτερο να το σκοτώσει γρήγορα παρά να το αφήσει να πεθάνει της πείνας.

   Εννοείται πως είχα σοκαριστεί και εκείνη τη στιγμή θύμωσα μαζί του.Μετά όμως με απασχόλησε πολύ και αφού ήμουν μπερδεμένη,ρώτησα τη γνώμη μίας συμμαθήτριας μου.Εκείνη μου είπε πως δεν θεωρεί ότι ήταν σωστό,αφού δεν είχε το δικαίωμα να το σκοτώσει.Μπορεί κάποιος να το βοηθούσε.Δηλαδή όπως είχε πει και η μαμά του Shinji "He has a chance to be happy anytime because he's alive.".Εγώ το σκέφτηκα λίγο περισσότερο και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.

   Ο Kaworu είχε,κατά τη γνώμη μου,δίκιο και ήταν προτιμότερος ο γρήγορος θάνατος.Όμως,πόσοι από εμάς θα το σκότωναν,ακόμα και αν συμφωνούσαμε;Εγώ πάντως,δεν θα άντεχα τις ενοχές.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα χειροτέρευα την κατάσταση του γατιού για να μην φορτώσω ενοχές την δικιά μου ύπαρξη;Και μετά θα έλεγα πως,τάχα μου,έκανα το σωστό.Αλλά δεν νομίζω να είχα δίκιο.

   Ας περάσω σε κάτι άλλο.Θα πρέπει να σας ενημερώσω πως στο Neon Genesis Evangelion υπάρχουν κάποια πλάσματα,οι Άγγελοι,οι οποίοι υποτίθεται πως είναι 17 και ο Kaworu είναι ο τελευταίος από αυτούς.Οι Άγγελοι αυτοί θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι τα Ευαγγέλια,γιγάντια ρομπότ που οδηγούν μόνο 14χρόνα παιδιά χωρίς μητέρα.Ο Kaworu λοιπόν αναφέρεται στην ανθρωπότητα ως Lilim,δηλαδή,ο 18ος άγγελος!Ο ίδιος λέει "The Evas series was born from Adam.Humans must abhor their existence.Lilim try to survive even if it means using the thing they hate.I do not understand them."

   Ο Kaworu δεν είναι ο μόνος που δεν μπορεί να καταλάβει την ανθρωπότητα.Ούτε εμείς οι ίδιοι μπορούμε.Οι περισσότεροι από εμάς,νομίζουν πως οι άνθρωποι είναι τέλεια πλάσματα,που αντιδρούν με την λογική.Παρ'όλα αυτά,εγώ η ίδια έχω τρομάξει κάμποσες φορές όταν πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται κάποια πράγματα.Πραγματικά,είναι λες και το ψέμα,ο εγωισμός και η κακία είναι μέρος του εαυτού μας από την αρχή!Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να μισήσουμε το είδος μας.Οπότε,μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με την ψυχή μας και μετά να περάσουμε σε μεγαλύτερα ζητήματα.Άλλωστε,όποιος δεν αγαπάει τον εαυτό του,δεν μπορεί να αγαπήσει και να εμπιστευτεί στα αλήθεια τους άλλους.

   Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.Είμαι τόσο μπερδεμένη και χρειάζομαι να ακούσω διάφορες γνώμες για να ηρεμήσω λίγο.Πραγματικά πιστεύω πως αν σκεφτόμουν λιγότερο θα ήμουν πιο χαρούμενη.Δεν θα ζοριζόμουν από τόσα άσχημα πράγματα.

ΥΓ:Για να πω κάτι πιο χαρούμενο.Εμπνεύστηκα από το άρθρο της Creepy Dreamer και αποφάσισα να ζωγραφίσω σχέδιο και πάλι!Και αφού ο Kaworu μονοπωλούσε το μυαλό μου τις τελευταίες μέρες...voila!



8 σχόλια:

  1. Mrs Williams, εγω που βιωνω κα8ημερινα το κολλημα σας με τον κυριο Kawuro εχω να πω οτι ειναι προφανες γιατι το εχετε. Κατ' αρχην σας αρεσαν οι αποψεις του, ειχε κατι που σας τραβουσε και σας μαγεψε ο ενδιαφερον χαρακτηρας του. Μπορω να πω ομως οτι αμα αρχισετε αλλα anime 8α σας φυγει το κολλημα αυτο, γι αυτο αρχιστε Kuroshitsuji!!! ;). Τεσπα οσο για αυτο που ειπατε οτι 8ελετε να σκεφτεστε λιγοτερο. Οσο περισσοτερα πραγματα 3ερουμε τοσο περισσοτερο σκεγτομαστε. Ειναι η αναλογια του μυαλου! Γι' αυτο 8α προτημουσατε να μην 3ερετε τπτ και να βρισκοσασταν σε μια κατασταση αγνοιας για να ειστε πιο χαρουμενη;;;; Αλλα να πω την αλη8εια δεν 3ερουμε τπτ και ποτε δν 8α μα8ουμε τα παντα. Γι αυτο μηπως ειστε ειδη πιο χαρουμενη απ' οσο νομιζετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eva!Ore!Sama!Νομίζω ότι το προτιμούσα όταν δεν μπορούσες να γράψεις σχόλια...-_-"
    Πραγματικά,μπόρεσα να καταλάβω αμέσως ποία έγραφε από το όνομα και μόνο.......
    Και ναι,mrs.Kirkland,θα το προτιμούσα να ήξερα και να σκεφτόμουν λιγότερο.Αλλά από τη στιγμή που αυτό είναι αδύνατο πρέπει να βρω τρόπο να χωνέψω όλα αυτά που συνειδητοποίησα και συνειδητοποιώ.Όσο για το αν είμαι ήδη πιο χαρούμενη δεν ξέρω.Εγώ πιστεύω πως δεν είμαι αλλά όλα είναι στο μυαλό μας είναι.Και είμαι και δεν είμαι,εξαρτάται από πια οπτική γωνία το δεις.

    ΥΓ:Είναι Kaworu όχι Kawuro...τόσο άλλα ονόματα έχεις μάθει,αυτό σε πείραξε...και δεν είναι τόσο το θέμα ο Kaworu αλλά το τι με έκανε να σκεφτώ...αλλά εσύ πέρα βρέχει.Όσο για άλλο anime,ξέρεις πως δεν θα αρχίσω Black Butler,τουλάχιστον όχι σύντομα....και δεν έχω τελειώσει ακόμα με τον NGE...μήπως εσύ να το άρχιζες καλύτερα;Καλό θα σου έκανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορειτε να μας πητε λοιπον τ σκεφτηκατε;; Γιατι εγω εχω αρχισει και βλεπω απο αλλη οπτικη γωνια τ πραγματα. Και αρχισα να τα βλεπω ετσι τοσο 3αφνικα που τρομα3α! Αλλα μου αρεσει! Και sorry για το Κaworu πια!!! Ξερω πως γραφεται! Αλλα βιαζομουν τοσο!!!! Τ_Τ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eva!Ore!Sama!Αυτά που συνειδητοποίησα εγώ δεν με έκαναν καθόλου να χαρώ.Για να τα γράψω θέλει ολόκληρη ανάρτηση αλλά έδωσα τη γενική ιδέα σε αυτήν.Και δεν είναι τόσο απλό να τα εκφράσω.Είναι πολύ περίπλοκα και δεν θα καταλάβεις το πως έφτασα σε τέτοια αποτελέσματα.Ούτε εγώ καλά καλά κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαταλαβαινω ακριβως πως νιω8ετε! Πραγματικα! Πιστευω οτι αυτα που σκεφτοσασταν εσεις πριν λιγο καιρο τ σκεφτομουν και εγω! Μετα 3αφνικα τ ειδα ολα αλλιως! Μπορει να μην ηταν τοσο 3αφνικα, σιγουρα χρειαστηκαν πολλα σταδεια μεχρι να φτασω εκει αλλα εγω δν τα ειχα συνηδητοποιησει, και ετσι μια μερα οπως 3υπνησα ενιω8α υπερβολικα παρα3ενα, επητα καταλαβα οτι τα παντα μου φαινοταν αλλιως...υπερβολικα γελια...και δν 3ερω ακομα γιατι...ισως επειδη πραγματικα επαψα να κανω αυτο που εκανα..να σκεφτομαι για τα παντα το 'γιατι;'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eva!Ore!Sama!Δεν είμαι σίγουρη ότι σκεφτόμασταν τα ίδια πράγματα.Ακόμα και έτσι να έγινε απλά φτάσαμε σε διαφορετικά συμπεράσματα.Εγώ ακόμα σκέφτομαι το γιατί,δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να το σκέφτομαι.Συνεχώς αναρωτιέμαι για τα πάντα.Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ax koritsaki mou autin tin eikona tin 8imame xazo einai telia .... :P
    Kalitexni mou ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή